От х:

Днес в x:

Ремонтират стълбище в Хасково с 66 000 лева

    Предстои реконструкция на стълбището между хасковските улици: „Цар Симеон Велики“, „Граничар“ и „ Панорама“. През пролетта граждани сигнализираха, че съоръжението е в окаяно състояние и е опасно за минувачите. Сега от Община Хасково са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

    Почти всяка седмица 81-годишната Калина Ангелова се качва на Ямача с приятелки. Преди години използвала въпросните стълби, впоследствие обаче спряла, защото преценила, че съоръжението е опасно.

    „Имаше голяма цепнатина и много е рисковано стълбището. Връщала съм се от Богородица по тия стълби и е много опасно, даже има някаква плоча, временно направена, сложена, обаче и тя е опасна. Хубаво е да го направят, защото ние с приятелки често ходим до параклиса и камбанарията и ще го използваме“ , обясни възрастната жена.

    По-голямата част от стълбищните рамене и площадки са силно компрометирани. Отнесен е част от почвения слой, а основата на стълбището е деформирана. Това е довело до свличане и приплъзване на бетонните елементи на подпорна конструкцията. Стълбището е построено в края на 60-те години на миналия век върху силно наклонен скат. Обществената поръчка е за избор на изпълнител за проектирането, строително-монтажните работи и авторския надзор. Тя е на стойност 66 000 лева. Предвижда се да се проучи необходимостта от укрепване на ската, както и рехабилитация на стълбището. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 15 октомври

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини