От х:

Днес в x:

От днес стартира Устовският панаир

От Възраждането, Устово е селище със своя самобитна култура, със свой облик, проблеми и постижения. В Устово е отворено първото читалище в областта. В Устово е и първото училище, още от 1862 г., когато е построена импровизирана училищна сграда до църквата „Св. Никола“.
Устово е било значимо занаятчийско средище и важен пазарен център, с най-голямата чаршия в цяла Южна България със 160 дюкяна, с уникална архитектура. Поради тази причина точно тук се е провеждал и първият Среднородопски панаир. Устовци са добри домакини, затова по традиция ежегодно ни посрещат в първата събота и неделя на месец октомври, посочва вр.и.д. кмет на Смолян инж. Мариана Цекова.
Откриването на панаира е днес от 18:30 часа пред сцената на читалище „Кирил Маджаров“ в кв. Устово. За доброто настроение на хората ще се погрижат Анастасия Гайдева, Валери Дуев и Севдалин Бакларев, а на 5 октомври от 18:00 часа и клуб „Мераклии“.
На панаира, търговци от страната ще предлагат богат асортимент от стоки и селскостопанска продукция. За най-малките ще има люлки, въртележки и батути.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини