От х:

Днес в x:

Григор Димитров: Щом държиш ракета, имаш шанс

Често за да бъда добър с останалите, забравям себе си, сподели тенисист №1 на България

Григор Димитров разкри някои тънкости на спортната психология, споделяйки собствен опит и мисли. Най-добрият български тенисист беше включен в тематично видео интервю за официалния канал на професионалната асоциация (АТР) в YouTube заедно с още четирима топ състезатели от тура - Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Холгер Руне и Феликс Оже-Алиасим.

„Понякога умът ти просто отлита на друго място“, призна за начало първата ни ракета.

Той разкри, че едно от най-сериозните му ментални предизвикателства е спрямо него самия: „Изключително строг съм със себе си. Всъщност понякога се налага да опитвам да подхождам по-мило със собственото си аз, както го правя с другите. Защото често за да бъда добър с останалите, забравям себе си."

33-годишният хасковлия даде като пример за непримиримост обрата срещу Алехандро Табило във II кръг на тазгодишния „Мастърс“ в Маями през март. Тогава Димитров загуби първия сет и изоставаше в тайбрека на втория, но успя да се пребори за обрат и впоследствие стигна до финала на турнира, като по пътя елиминира Карлос Алкарас и Александър Зверев.

„В първия ми мач в Маями тази година бях на две точки от загубата. Изоставах в тайбрека на втория сет и по време на смяната на полетата си казах: „Просто рискувай“. В крайна сметка стигнах до финала в онази седмица“, разказа Григор.

За финал интервюиращият попита участниците какво обичайно си казват на корта, когато са на един гейм от победата. Българинът отговори:

„Ти контролираш ситуацията. Гледай топката и бъди смел. Можеш да го направиш. Щом държиш ракета, имаш шанс."

 

Източник: Сега

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини