От х:

Днес в x:

Пол Роджърс пусна чисто нов видеоклип към песента си „Photo Shooter“ от албума „Midnight Rose“

Бившият певец на групи като „Bad Company“, „Free“, „The Firm“ и най-вече един от певците на „Queen“ изживява някои от тежките моменти в живота си, но не спира да твори и да се опира на музиката и да търси вдъхновение за живот в нея. Пол издаде албума си още през септември 2023 година.  Новият клип на песента е семпъл и ненатоварващ, което поставя акцент върху самата музика. Други песни от последния му албум са „Coming home“, „Living it up“, „Take love“ и разбира се заглавната „Midnight Rose“.

Пол се бори за здравето си много дълго време,той затова и спря съвсемстните си концерти и изяви с „Куин“.  74-годишният музикант претърпя 11 леки и 2 сериозни инсулта в рамките на няколко години от 2016 до 2019, след които не можеше дори да говори. В крайна сметка той мина и през ендартеректомия – процедура за отстраняване на плаки, които запушват каротидната артерия. „Отне ми шест месеца, за да се върна към свиренето на китара и пеенето – и много повече време, за да възстановя напълно гласа си“, казва Роджърс . Веднага щом може, Роджърс се връща в студиото и записва албума „Midnight Rose“, който е първият солов албум на Роджърс с нова музика от близо 25 години.

Номинираният за наградата „Грами“ още  през 1993 година музикален иноватор Роджърс успешно преоткрива себе си в продължение на пет десетилетия кариера в групи като „Bad Company“, „Free“, „The Firm“, а в периода от 2004 до 2009 година той е бил част от легендарната рок група „Queen“. Пол е записвал и свирил музика със светила като Джими Пейдж, Джеф Бек, Брайън Мей, Дейвид Гилмор и много други имена, познати на цялото рокобществото.  Класиран като един от най-великите певци на всички времена от списание Rolling Stone, Пол е многостранна творческа сила в жанровете рок, блус и класически рок. Неговото мощно представяне, съчетано с безупречното му писане на песни и несравнимо поведение на сцената, е допринесло да бъдзат продадени над 125 милиона албума от всички неговите грепи и е помогнало за предефинирането на рокендрола. Популярният британски музикален журналист Мик Уол пише за Пол Роджърс в рок списанието „Classical Rock Magazine“: „Всеки знае, че Пол Роджърс е един от най-великите певци в света. Това, което чак сега осъзнават, е, че може никога да няма друг като него.”

Можем само да добавим че Пол Роджър пя и на родния фестивал „Златният Орфей“.

Източник: badrockradio.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини