От х:

Днес в x:

Спецоперация срещу изборната търговия се провежда в Кърджали/снимки/

    Специализирана полицейска операция срещу изборната търговия стартира на територията на ОД на МВР Кърджали. В нея участват служители на криминална и икономическа полиция, разследващи полицаи и жандармерия, съобщават от полицията.

    „На територията на ОДМВР-Кърджали се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите. Обект на раследване ще бъдат лица, които влияят на вота на гражданите, както и обекти като заложни къщи и магазини, в които се извършва лихварска дейност и се дава стока на вересия”, коментира пред NOVA комисар Атанас Чотров, началник на отдел „Охранителна полиция” в ОДМВР-Кърджали.

    По негови думи има един получен сигнал за лице, което влияе на вота на гражданите в няколко кърджалийски села.

    Вчера се появиха списъци с имена от област Кърджали, така наречените „Българските елфи”.

    „Тези хора са познати на органите на реда, но за тях няма издадени предупредителни протоколи. Предприемат се мерки по случая”, обясни още комисар Чотров.

    През изминалите дни акции срещу търговците на вот се провеждат в различни области и населени места. Има десетки задържани. Едни от най-често срещаните схеми са вот срещу дърва за огрев, особено в малките населени места и тактиката - опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа партия.

    Darik News

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини