От х:

Днес в x:

Поетесата Христина Въчева гостува на ДЦ"Надежда" в Кърджали за Международния ден на поезията и музиката

Изображение 1 от 3

    Поетесата Христина Въчева посети ДЦ"Надежда" гр. Кърджали и поздрави децата и младежите с Международния ден на поезията и музиката. Тя им пожела да бъдат здрави, с оптимистичен поглед и хъс към живота, за да посрещнат предизвикателствата, които срещат по пътя си.

    Слово за творческия път на поетесата, която през последните 9 години живее Хамбург, Германия, изнесе трудотерапевта Назмие Мехмед. Тя подчерта, че за поетесата всички изяви  в Културното дружество „Клуб на българските жени и семейства“ в Хамбург са въпрос на чест и гордост за нея, свързани със запазването на българската идентичност и издигане имиджа на българската култура и интеграция извън пределите на страната ни. Като родолюбива българка, поетесата и журналист  показва талантливите лица на българите, живеещи зад граница.Самоотвержено работи за Българската кауза и участва в благотворителни акции, защото смята, че магията на живота е да даряваш от малкото, с което си надарен.Нейните публикации намират място в националните медии на България: в-к"Стандарт", ИА "Стандарт нюз",  Българска Телеграфна Агенция,БГ "Лечител", регионалните вестници в Кърджали и други.Има национални и международни признания в конкурси и фестивали извън страната: Хамбург, Чикаго, Израел и Турция. Христина Въчева е автор на 6 книги: "Усмихнати небеса"(2016), "Изворен звън"(2017), "Родопа, люлка за сърцето ми"(2019), "Светлина от миналото"(2020) - поезия и публицистика, "Гласът на сърцето"(2022) и "Слово в багри"(2022).

    Силно и вълнуващо прозвуча литературно-поетичния рецитал на поетесата за Родопа, България и Любовта на фона на популярни  песни,приет с радост от всички. Особено завладяващ момент в срещата бе запяването на песента "Моя страна, моя България" на Емил Димитров от присъстващите младежи и деца. Развълнуваните младежи Ерай Щериф и Весела Главчовска поздравиха поетесата с нейното стихотворението "Родопа моя"и песента "Аз съм българче" по текст на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

    Срещата завърши със сладка почерпка и приятна музика. И двете страни си пожелаха да се видят отново, за да споделят нови впечатления и моменти от света на поезията и музиката.

    Назмие Мехмед

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини