От х:

Днес в x:

Домашен арест за Мюмюн Искендер, сина му и общинския служител

Изображение 1 от 4

    Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз ще бъдат освободени с мярка за неотклонение „домашен арест“. Това реши днес съдия Йонко Георгиев от Окръжен съд – Хасково.

    Тримата са обвиняеми от Софийска градска прокуратура за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с еврофинансиране в периода 2015-2019 година. Тогава в Минерални бани бяха изградени две съседни къщи за гости, които са собственост на хора от семейството на Мюмюн Искендер.

    Това беше второ заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на тримата обвиняеми, като то започна в 10 часа днес. Първото беше на 23 септември, но бе отложено заради назначената съдебно-медицинска експертиза за определяне на здравословното им състояние. Днес в съдебната зала стана ясно, че след задържането си Мюмюн Искендер е бил една седмица в болницата на МВР в София, а през останалото време – в следствения арест в Хасково. Другите двама обвиняеми също имат сериозни заболявания – синът на Искендер има високо кръвно и диабет, а Байрям Иляз е с онкологично заболяване.

    Искендер ще има право да търпи мярката си в подходяща болница, а другите двама - на домашните си адреси.

    В началото на днешното съдебно заседание защитниците на обвиняемите поискаха отвод на съдията Йонко Георгиев, както и на всички съдии от Окръжен съд – Хасково, защото според тях те са пристрастни. Това искане обаче беше отхвърлено от магистрата по делото. Против искането беше и държавният обвинител Ангел Кънев от Софийска градска прокуратура.

    Стана ясно още, че след задържането си синът на Мюмюн Искендер Али Али също е кандидат за народен представител от листата на „Алианс за права и свободи“ в Пазарджик.

    Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      15 -1
      16:32, 3 окт 2024
      Домашен ли , значи закона работи за него , ха ха ха ...
      • Бъ
        бъзз
        0 -3
        16:52, 3 окт 2024
        Освен ха-ха, друго нещо и по същество можете ли да ни понапишете?!
        Очевидно не.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини