От х:

Днес в x:

Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове

Той е един от приближените до почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове. Това стана ясно от изявление на адвоката му Йордан Киров пред БТА. Представителите на КПКОНПИ са иззели документи по друго производство. Претърсването е приключило. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, допълни адвокатът. Той обясни, че оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Според БТВ Ибрямов е бил задържан с белязани пари.

Органите на реда влязоха вчера в имоти на депутата Джейхан Ибрямов, съобщи bTV. Акцията е на КПКОНПИ, съвместно с ГДБОП и полицията. Има сведения, че в късния следобед Ибрямов е бил отведен на разпит. Той се ползва с имунитет, тъй като е кандидат за депутат на предстоящите избори на 27 октомври - според разпоредбите на Изборния кодекс регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без разрешение на ЦИК. Все пак - регистриран кандидат може да бъде задържан за 24 часа по неотложност, в момент на извършване на престъпление.

Съпругата на Джейхан Ибрямов Биршен Ибрямова снощи написа във Фейсбук, че не знае къде се намира съпругът й.

„В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове- все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан. В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа“, пише тя.

В публикация в социалните мрежи евродепутатът Илхан Кючюк пише, че ДПС-Доган няма връзка с Ибрямов през последните 3 часа.  „Отвлечен ли е“, пита Кючюк.

47-годишният Джейхан Ибрямов е в листите на Алианс за права и свободи на Ахмед Доган, като минава за един от най-приближените до почетния председател на ДПС. Депутат в осем поредни парламента.

В края на август бе конфискуван негов джип, който му е бил предоставен от фирма, разследвана от НАП и ГДБОП за измами с ДДС в размер на над 11 млн. лв. при зърнени сделки.
 

 

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини