От х:

Днес в x:

Привикаха Румен Бечев на разпит в Пловдив

Полицаи от Пловдив разпитват директора на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ Румен Бечев. Разпитът е във връзка с разследването за фиктивни назначения в театрите в Разград и Смолян. „Приведен е за разпит в Пловдив, още няма повдигнато обвинение срещу Румен Бечев“, каза за „СмолянБГвести“ преди минути наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов. Той допълни, че утре ще стане ясно дали директорът на РДТ ще бъде задържан от полицията за 24 часа.

Припомняме, че пред еТВ Бечев отрече да е назначавал хора по схеми. Признава, че е назначавал временно хора, но не може да каже срещу какви суми, както и че познава Петко Писков – определян за мозъка на цялата схема. Театърът в Смолян и този в Разград са използвали една и съща счетоводна къща. По препоръки на Писков театърът в Смолян е назначил около 30 души – хора, които, според Бечев, са намирали къде да се осъществяват представления и са се занимавали с организационни дейности като продажба на билети, разлепване на плакати и др. "Той ми каза, че иска да помогне на театъра, да намалим минусите. И аз се доверих", каза Бечев

В хода на проверка, извършена от Инспектората към Министерството на културата, бяха установени сериозни нарушения от ръководството на театъра. Констатирано е, че се повтаря схемата, разкрита в Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград. Установено е изтичане на големи суми пари към няколко фирми. Сумата е около 1 млн. лева. Проверките продължават. Поетапно ще се проверят всички държавни културни институти в областта на сценичните изкуства, както и ще бъдат извършени вътрешни проверки на всички звена на Министерството.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини