От х:

Днес в x:

Откриха валута за близо 265 000 лева в тир и в бельото на пътнички в автобус

Недекларирана валута за 264 747 лева задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и автобус, излизащи от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

При едни от случаите на 30.09.2024 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е насочено за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия във фабрична кухина, намираща се в агрегата на хладилното полуремарке са открити еврови банкноти в купюри с различен номинал. Общата сума на установената валута е 100 000 евро с левова равностойност 195 583 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата в Свиленград. На водача – 24-годишен турски гражданин е повдигнато обвинение, съобщиха от Прокуратурата.

Ден преди това при проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция е открита недекларирана валута - евро и щатски долари с левова равностойност 69 164 лева. Валутата е била укрита от две пътнички, на които е извършен личен преглед. В горното бельо на едната от тях са открити 10 000 евро и 10 000 щатски долара, а на другата - 10 000 щатски долара и 7500 евро. По случаите са съставени актове за административно нарушение.

От началото на годината до момента на ГКПП „Капитан Андреево“ е установена недекларирана валута с левова равностойност близо 8 900 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини