От х:

Днес в x:

Родители от Хасково вече купуват електронно купони за „Детска кухня“

Стартира системата за електронно купуване на ваучери /купони/ за услугата „Детска кухня“ в Хасково, съобщиха от общинската администрация. За да могат родителите да се възползват от електронната услуга, е необходима регистрация на https://dmkhaskovo.uslugi.io/ или на място в избран от тях пункт.

Ваучери за храна по електронен път могат да бъдат купувани от понеделник до четвъртък /включително/ за всяка следваща седмица, а в петък - на място в пунктовете.

Максималният брой купони не може да надвишава броя на работните дни в месеца. Не се продават ваучери за почивни и празнични дни.

Услугата „Детска кухня“ предоставя обедно меню (супа, основно ястие и десерт) за две възрастови групи: до 1 година и от 1 до 3 години. Дневната такса за ползване на детска кухня е 1,50 лв. и е определена с Наредба за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на Община Хасково.

Внедряването на системата за електронно закупуване на ваучери /купони/ за Детска кухня е в изпълнение на Стратегия за развитие на образованието на Община Хасково за 2022 – 2027 г. и заложените дейности по приоритетна област 5 „Дигитализация на процесите в предучилищното и училищното образование“, която предвижда разширяване на електронните услуги за родители относно прием в детска градина и записване за детска млечна кухня.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини