От х:

Днес в x:

Община Смолян се присъединява към Националната информационна кампания против насилието над деца

Община Смолян се присъединява към Националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца под мотото „Бъди смел, бъди добър!“, в изпълнение на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.). За нас е от съществено значение да засвидетелстваме съпричастност на каузата, за да създадем по безопасна и справедлива среда за всички.
Официалният старт на кампанията за промяна на обществените нагласи и постигане на нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца беше даден на 17 септември от Държавната агенция за закрила на детето в гр. София. Към каузата са привлечени редица известни личности, които се включват с емоционални послания за негативните последствия от проявена агресия, за добротата, за онлайн безопасността за спорта и изкуството. Сред тях са олимпийски, световни и европейски шампиони – Ивет Горанова, Боряна Калейн, Кимия Ализаде, Станимира Петрова, Мико Кузманов и др.
Община Смолян е заявила готовност за участие в едно от събитията, организирани от ДАЗД в цялата страна, а именно детския конкурс за есе и фотография/колаж на тема: „Светът е по-добро място без насилие“, като крайният срок за участие е до 31.10.2024 г. Право на участие в Конкурса имат всички деца на възраст от 7 до 17 години.
Есетата, фотографиите или колажите за участие в Конкурса се подават на e-mail: konkurs.dazd2024@sacp.government.bg или по Български пощи за сметка на ДАЗД, заедно със следните данни: собствено, бащино, фамилно име, възраст, адрес, имейл адрес и телефон за връзка. Всяка творба трябва да бъде придружена от подписана декларация от родител/законен представител на детето, с която дава съгласие за участие на детето, публикуване на творбата и обработка на лични данни за целите на конкурса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини