От х:

Днес в x:

Идва ли краят на работата от вкъщи? Да, според 79% от CEO-тата

До три години повечето корпоративни служители ще се върнат в офиса, прогнозират изпълнителните директори

Близо 53% от работещите американци, които изпълняват задълженията си дистанционно поне част от времето, може скоро да се сблъскат с големи промени. Според проучване на KPMG, 79% от изпълнителните директори в САЩ прогнозират, че до три години повечето корпоративни служители ще се върнат изцяло в офиса, същата работа, която преди пандемията е била предимно в офиса.

Това означава, че големите компании все повече ще настояват за завръщане към офиса. Това не е новина - компании като Amazon, Meta и Google започнаха да прилагат по-строги изисквания за присъствие в офиса, като особено Amazon настоява за работа от офиса във всички пет дни от работната седмица.

Защо работещите

Според експерти, това често се възприема като скрито съкращение, тъй като е насочено към намаляване на персонала без формални уволнения. Много служители не желаят или не могат да се върнат на пълен работен ден в офиса, което създава възможност за стартиращи и по-малки фирми, които предлагат по-гъвкави условия, да откраднат талантливи специалисти от гигантите​.

Тази тенденция разкрива дълбокото разделение между предпочитанията на служителите и плановете на корпоративните лидери. Въпреки натиска за връщане, дистанционната и хибридната работа продължават да бъдат популярни, особено сред служителите на ръководни позиции, което може да доведе до сериозни промени на трудовия пазар в бъдеще.

 

Източник: ClubZ.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини