От х:

Днес в x:

За втори път: Правителственият самолет за евакуация на българи кацна в Ливан

 Вторият самолет за евакуация на българи от Ливан кацна в Бейрут.

Припомняме, че премиерът Димитър Главчев съобщи по-рано днес, че ще бъде извършен втори полет с цел евакуация на българи, живеещи в Ливан. По думите му 61 български граждани желаят да се приберат у дома.


FlightRadar24

По думите му авиоотрядът е имал готовност да направи втория си полет още вчера, но има процедури, които трябва да бъдат извършени в посолството в Берут преди това, а те са към своя край. „Днес по обяд се надяваме, че обстоятелствата ще бъдат благоприятни и полетът ще бъде осъществен“, каза премиерът.

Правителственият самолет кацна в София от Бейрут с наши сънародници на борда

„Надяваме се до обяд да се запълни самолета, ако не ще предложим на държави членки от Европейския съюз свободни места“, каза той.

Припомняме, че първите 89 евакуирани българи от Ливан вчера успешно се прибраха в България с правителствения самолет. Спасителната операция беше проведена заради нарастващото напрежение в региона.

Данните на Министерството на външните работи показва, че общо 400 са българите, които живеят в Ливан. Вчера бяха евакуирани 89 души, а днес минимум 61 ще са български граждани. Не всички от тези 400 души са заявили желание да бъдат евакуирани. 160 бяха до вчера желаещите“, обясни Главчев. 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини