От х:

Днес в x:

Четири детски полицейски управления стартират в област Смолян

Днес в СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян се проведе тържествена церемония по откриването на „Детско полицейско управление“ (ДПУ). В продължение на две учебни години , ще се обучават 28 ученици от 5-ти клас. Началникът на РУ-Смолян, главен инспектор Костадин Бундов, приветства участниците и отбеляза важността на програмата: „Децата ще имат възможност да се запознаят с работата на полицията и ще усвоят ценни умения и знания, които ще им помагат да вземат правилни решения в различни житейски ситуации.“ Той благодари на секретаря на МКБППМН – Смолян Сийка Алексиева, за оказваното съдействие от общината от самото начало на инициативата.

След подписването на декларация за партньорство между главен инспектор Бундов и директорът на училището, г-жа Надя Ловчалиева, участниците тържествено положиха клетва. Основната идея на програмата, която съществува вече осем години, е да обучава децата, в безопасност, законност, право и социална отговорност чрез забавни и интерактивни дейности. Целта е да развият умения за вземане на решения и да се научат как да разпознават и реагират на опасни ситуации.

Освен в Смолян, ДПУ бяха открити и в училища в градовете Мадан и Девин, като предстои откриване и в Неделино.

През периода на двугодишното обучение, с помощта на инспектори от детски педагогически стаи (ДПС), служители от Районните управления, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян и доброволци от БМЧК, децата ще усвоят знания и умения по безопасност на движението по пътищата, оказване на долекарска помощ, лична защита, опазване на своя живот и този на приятелите си. Освен това, ще научат за своите права и отговорности пред обществото, как да работят в екип и да проявяват уважение и толерантност към различията.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини