От х:

Днес в x:

Георги Георгиев: Демографска криза, инфраструктура и социална политика за бъдещето на Хасково

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Георги Георгиев, който е водач на листата за народен представители от „Възраждане“, има три основни приоритета за област Хасково, които насочват политическата му дейност: икономическото развитие, подобряването на инфраструктурата и социалната политика.

Повишаване на доходите и борба с демографската криза е първият основен приоритет на Георгиев. Той подчертава значението на увеличаването на доходите на жителите на региона като средство за справяне с демографската криза. „Заради ниските доходи и липсата на работни места, младите хора напускат региона, което създава сериозен демографски проблем. Доходите на работещите трябва да растат, за да достигнат нива, съответстващи на стандартите на Европейския съюз“, казва той.

Подобряване на пътната инфраструктура е вторият ключов аспект в програмата на Георгиев. Лошото състояние на пътищата в областта ограничава развитието на малките населени места и достъпа до тях. „Пътищата Хасково-Пловдив, Харманли-Тополовград и Ивайловград-Маджарово са в ужасяващо състояние, като не са обновявани повече от 15 години“, отбелязва той, като заявява, че ще продължи да настоява за инвестиции в пътната мрежа.

Третият приоритет на Георгиев е социалната политика и подобряването на достъпа до услуги за хората с увреждания. Той многократно е подчертавал значението на социалната помощ и достъпа до здравни услуги в региона. „Внесох редица законопроекти за подобряване на условията за живот на хората с увреждания, част от които бяха разгледани от предишните парламенти, други, за съжаление, отхвърлени. В новия мандат ще продължа да работя в тази насока“, обещава Георгиев.

Георги Георгиев е завършил бакалавърска степен по „Неорганични и химични технологии“ в Химико-технологичния и металургичен университет (ХТМУ) – София, и магистратура със специалност „Стъкло, керамика и цимент“ в същия университет. Специализирал е „Теория на неорганичните вещества“ в Химическия университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. С богат професионален опит в областта на неорганичната химия и дългогодишна парламентарна работа, Георгиев е изявен защитник на правата на работещите хора и координатор на политическата организация в региона на Хасково и Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини