От х:

Днес в x:

Старши комисар Цветан Цанков: "Не разследваме РДТ 'Николай Хайтов' за източване на пари."

 

„Не разследваме Смолянския драматичен театър за източване на средства или фиктивни назначения“, каза за „СмолянБГвести“ директорът на ОДМВР-Смолян, комисар Цветан Цанков. „Преди дни сме извършили претърсване на счетоводната къща, която е обслужвала театъра. Няма досъдебно производство и няма повдигнати обвинения към ръководството на театъра или лица, свързани с него“, категоричен беше Цанков.

„Аз лично не знам театърът да е разследван за подобни неща. Изумен съм. Научих от медиите, че изобщо името на РДТ се забърква в скандала с Разградския театър. Спокоен съм, нямаме какво да крием, имаме официални документи за всичко. Назначавали сме хора от други градове за извършване на определена работа, по-конкретно организатори. Когато наш спектакъл трябва да се играе в друг театър, наемаме човек, който да организира цялата дейност – наемане на залата, продажба на билети за спектакъла“, категоричен беше директорът на Смолянския театър Румен Бечев.

Припомняме, че вчера в пловдивски медии беше цитиран заместник-окръжният прокурор на Пловдив и наблюдаващ прокурор по делото за схемата в Разград – Галин Гавраилов. Пред „Марица“ той каза:

„И Родопският драматичен театър в Смолян е част от схемата за присвояване на държавни средства и пране на пари“, съобщи „Марица“. „Той е част от разследването, свързано с театъра в Разград, при което бяха арестувани четирима души. Към момента няма повдигнати обвинения по посока на театъра в Смолян, но се работи активно по случая.“

СмолянБГвести очаква и отговор от прокуратурата. Очаквайте подробности!

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини