От х:

Днес в x:

Иран няма да изпраща войски в Ливан

Западът ни излъга, заяви президентът Масуд Пезешкиан

Иран няма да изпраща свои войници в Ливан и ивицата Газа, за да се противопостави на заклетия си враг Израел, който атакува групировки, които Техеран подкрепя в региона, казаха днес ирански дипломати, цитирани от Франс прес.

„Правителствата на Ливан и Палестина имат капацитета и силата да се противопоставят на агресията на ционисткия режим и няма нужда да се разполагат спомагателни или доброволчески ирански сили“, посочи говорителят на Министерството на външните работи Насър Канани на седмичната си пресконференция.

По-рано днес иранският президент Масуд Пезешкиан обяви, че страната му ще реагира на действията на Израел.

„Престъпленията на Израел няма да останат без отговор. С убийството на генералния секретар на „Хизбула“ Хасан Насрала Израел за пореден път показа, че не зачита никакви международни норми“, заяви Масуд Пезешкиан.

Иранският президент заяви още, че държавните глави на САЩ и Европа са го излъгали, че ако Техеран не реагира на убийството на ръководителя на политбюро на „Хамас“, ще се стигне до прекратяване на огъня в Близкия Изток. „Изявленията на лидерите на САЩ и Европа, които обещаха прекратяване на огъня в замяна на липсата на реакция от страна на Иран на убийството на Хания, бяха напълно неверни, тези уверения дадоха на престъпниците възможност да извършат нови престъпления“, заяви Пезешкиан. Шефът на „Хамас“ Исмаил Хания бе убит на 31 юли в Техеран.

„Хизбула“ и Оста на съпротивата не трябва да бъдат оставени сами в тази битка“, допълни Пезешкиан.

В същото време Израел даде да се разбере, че няма да спре ударите в Ливан, докато Хизбула не се оттегли от южната част на страната, т.е. на север от река Литани. Така Тел Авив ще изпълни и своята цел - да върне разселените си граждани в северната част на Израел.

Wall Street Journal съобщи, че Израел може да започне наземна операция още тази седмица, но САЩ не е съгласен с това

 

Източник: Сега

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини