От х:

Днес в x:

Самолетни катастрофи: На живо и Титани на дърводобива по Viasat Explore

Октомври ще бъде доста екстремен по най-мъжкия канал от ТВ семейството на Viasat World – Viasat Explore.

„Титани на дърводобива“ – от 7 октомври, всеки делничен ден в 22:55 часа, дава поглед от близо към една от най-старите професии в Британска Колумбия, като следва четири дърводобивни компании, борещи се с екстремния климат и безмилостния терен с цел да добиват етично един от най-важните природни ресурси на Канада. Представяйки автентични и силни личности от различен произход, този сериал демонстрира, че за дърводобива е необходима работа в екип.

Във втората половина на месеца предстоят две заглавия – телевизионен разказ по реални случаи. „Живи: Самолетна катастрофа в Андите“ разказва за героизма на оцелелите по време на „Чудото в Андите", както светът нарича тяхната изумителна и смущаваща история от есента на 1972 г. Премиерата на документалната поредица в три части е на 20 октомври в 23:00 часа.

Поредицата в осем части „Самолетни катастрофи: На живо“ пък – час по-рано – отново от неделя, 20 октомври - открива защо и как са станали най-разтърсващите и спиращи дъха инциденти със самолети и описва инженерните постижения и технологията, които правят полетите безопасни.

Титани на дърводобива

Премиера всеки делничен ден от понеделник, 7 октомври в 22:55 ч.

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Жанр: Документален/ риалити/ бизнес/ околна среда

Оригинално заглавие: Timber Titans

Година: 2023

От умерените условия в планините по бреговете на остров Ванкувър до смразяващия климат на падината в Скалистите планини, известна като „Долината на хилядите върхове", сериалът предлага задълбочен поглед към една от най-старите професии в Британска Колумбия, като следва четири дърводобивни компании, борещи се с екстремния климат и безмилостния терен с цел да добиват етично един от най-важните природни ресурси на Канада.

Всяка компания има уникален подход към дърводобива и въпреки че имат една и съща цел, всяка трябва да се справи със свои собствени предизвикателства.

Представяйки автентични и силни личности от различен произход, този сериал демонстрира, че за дърводобива е необходима работа в екип. Това е труден начин на живот, но всеки дървосекач ще ви каже, че няма друго място, на което би предпочел да бъде.

Самолетни катастрофи: На живо

Премиера от неделя 20 октомври в 22:00 ч.

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Жанр: Документален/ риалити/ наука/ пътешествия

Оригинално заглавие: Planes Gone Viral

Година: 2018

Повече от осем милиона души летят със самолет всеки ден. Благодарение на смартфоните си, като пътници улавяме все повече и повече драматични моменти, независимо дали се намираме на земята или на 30 000 фута във въздуха. Най-шокиращите видеоклипове стават „вирусни" и се разпространяват мълниеносно и милиони ги гледат по цял свят.

Тази поредица открива защо и как са станали най-разтърсващите и спиращи дъха инциденти със самолети и описва инженерните постижения и технологията, които правят полетите безопасни.

От наистина сюблимни до абсолютно нелепи, ние разкриваме какво всъщност се случва в тези популярни видеоклипове, разясняваме научните принципи и ви поставяме в центъра на действието по начин, който никога досега не сте очаквали.

Живи: Самолетна катастрофа в Андите

Премиера от неделя 20 октомври в 23:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ риалити/ история/ за възрастни

Оригинално заглавие: Alive: The Andes Plane Disaster

Година: 2023

Когато самолетът на уругвайски отбор по ръгби се разбива в Андите през октомври 1972 г., членовете на отбора се оказват изолирани на едно от местата с най-сурови условия в света, с малка надежда за спасение.

Те са изправени пред невъзможна ситуация - трябва да ядат или да умрат от глад - борейки се в продължение на повече от два месеца с глада, хипотермията и лавините, докато най-накрая намират сили да опитат невъобразим преход през опасната и негостоприемна планинска верига.

Използвайки ярките и въздействащи описания на оцелелите, този документален сериал разказва подробно за техния героизъм по време на „Чудото в Андите", както светът нарича тяхната изумителна и смущаваща история.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини