От х:

Днес в x:

Божидар Саръбоюков пред Спортна зона: Сезонът ми беше на приливи и отливи

Състезателният сезон за Божидар Саръбоюков приключи. За последно атлетът от Харманли участва на турнир в Женева, където спечели сребърен медал в скока на дължина. През годината Божидар записа резултати, от които лично той остана доволен, но от други бе разочарован. През 2024 година възпитаникът на треньора Димитър Карамфилов дебютира и на олимпиада. В Париж той остана 14-ти.

„Като цяло сезонът беше на приливи и отливи. Зимата започна наистина зле, лятото натрупах някакъв вид увереност, защото направих 4-5 състезания с резултати над 8 метра, което ми дава някакъв стимул и виждам, че мога и се надявам догодина не само 5, а всичките състезания да са над тези 8 метра“, заяви Саръбоюков.

Колкото до последното си състезание за годината, това в Женева, лекоатлетът коментира, че не е очаквал толкова добро представяне, тъй като след олимпиадата в Париж си е дал дълга почивка.

„Отидох на състезанието без никакви тренировки и дори направих резултат, който и аз не очаквах. Но явно понякога почивката се отразява добре. Наистина се радвам, че сезонът не завърши със 7.73 м., а със 7.96 м“.

Макар Олимпийските игри в Лос Анджелис да са след 4 години, Божидар вече е насочил погледа си към САЩ. Целта му е да участва на големи състезания, като европейски и световни шампионати. Надеждите му са до игрите в Лос Анджелис да вземе медали от други големи форуми, за да натрупа увереност за олимпиадата.

Какво каза още лекоатлетът от Харманли, гледайте тази вечер от 19:00 часа в предаването Спортна зона по eTV.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини