От х:

Днес в x:

Сватбата на Партията на свободата в Австрия и братството и с „Единна Русия“

Дамата, която танцува с Путин, е Карин Кнайсъл. Това е нейната сватба през 2018 г. По това време Кнайсъл е министър на външните работи на Австрия от Партията на свободата. Танцът с Путин си струва, през 2021 г. бившата министърка е избрана за член на борда на директорите на „Роснефт“, където си партнира с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер

След руската агресия срещу Украйна, Кнайсъл напуска „Роснефт“, но година по-късно се оказва, че се е заселила в някакво село в Рязанска област, а нейното пони било транспортирано до Русия със самолет Ил-76 на руското Министерство на отбраната.


Днес путинистите от Партията на свободата спечелиха парламентарните избори в Австрия. През 2016 г. тази формация сключва споразумение за сътрудничество с управляващата партия в Москва „Единна Русия“. Сегашният лидер на Партията на свободата Херберт Кикл беше вътрешен министър в коалиционното правителство на Себастиян Курц между 2017 и 2019 г.


През март 2018 г. той праща полицията да нахлуе в офисите на Федералната служба за защита на конституцията и борба с тероризма (вътрешното разузнаване) и да изземе нейната база данни. След това западните партньори, включително Германия, спират да си обменят информация с Австрия, защото се опасяват, че тя ще изтече директно към Москва. След 2022 г. Партията на свободата се обявява против санкциите срещу Русия, както и срещу помощта за Украйна.


Макар и на първо място на днешните избори, Партията на свободата трудно ще намери партньори за коалиционно управление. По-вероятно е Народната партия и социалдемократите да се обединят срещу крайните националисти. И все пак, победата на Кикл е знак за образуването на пропутински пояс от държави в центъра на Европа - Унгария, Словакия и Австрия, все части от някогашната Австро-Унгарски империя.


Накрая да отбележа, че успехът на Партията на свободата все пак се дължи главно на нейната антиимигрантска реторика, а не толкова на позицията, която тя заема спрямо руско-украинската война.


Пламен Димитров

 

 

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини