От х:

Днес в x:

Смолян се превръща в столица на поезията

На 1 и 2 октомври 2024 г. Смолян ще бъде домакин на Националния празник на поезията. В него ще вземат участие творци от Смолян, София и страната, сред които: Иван Странджев от Пловдив, Катя Кремзер, Боян Ангелов и Елена Алекова от София, Демир Демирев и Трендафил Василев от Хасково,

Тодор Згуров, Антоанета Стоименова, Хари Куцева, Екатерина Глухова, Величка Петкова и Ангел Шеев от Смолян, Петко Каневски от Димитровград, Христина Димитрова от Девин и Лалка Павлова от Плевен.

Празникът се организира от Община Смолян, Съюза на българските писатели и Клуба на дейците на културата и е в съответствие с Протокала за сътрудничество между писателската организация и общинското ръководство.

На 1 октомври от 17.30 часа Празникът ще бъде официално открит пред скулптурната композиция „Орфей и Родопа“. Ще бъде запален символичния огън на поезията, а в 18.0 ч. ще се проведе рецитал по стихове на участниците в обновената зала на Клуба на дейците на културата.

На 2 октомври от 09.00 до 11.30 ч. са поетичните срещи в средните училища на Смолян под надслов „Час по България“. Рецитал под надслов „Огънят“ ще прозвучи и в атриума на Областната управа.

На празник като на празник, заповядайте. Всички са поканени!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини