От х:

Днес в x:

Международен ден на туризма: Масов поход в Община Кърджали събра млади природолюбители

На 27 септември, по случай Международния ден на туризма, Община Кърджали и Туристическият информационен център към общината организираха масов поход, който обедини любовта към природата и културното наследство на региона. Събитието привлече около 150 участници, сред които ученици от няколко общински училища: СУ "Петко Рачов Славейков", СУ "Йордан Йовков", Езикова гимназия "Христо Ботев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Походът стана повод за празник, който събра деца, младежи и любители на природата в едно вдъхновяващо и активно преживяване сред красивите пейзажи на Кърджалийския регион.

Маршрутът на похода започна от село Висока поляна и завърши при жп спирка Средна Арда. Участниците имаха възможност да се потопят в магията на родопската природа, да се разходят по живописните пътеки и да се насладят на уникалната флора и фауна на района. Слънчевото време и свежият въздух допринесоха за създаването на атмосфера на истинска свързаност с околната среда.

По време на похода не липсваха и игри и забавления. Младежите се включиха в различни активности и забавни игри, които създадоха приятелска и весела атмосфера. Тези игри допринесоха за изграждането на екипен дух и направиха преживяването още по-запомнящо се.

Гербът на Община Кърджали, гордо издигнат от знаменосец, отразяваше слънчевите лъчи по целия маршрут и вдъхновяваше младите природолюбители да продължат напред с вяра в красотата на своето родно място.

Основната цел на събитието беше да запали у младите хора любовта към природата и активния начин на живот. Организаторите изразиха своя ангажимент да продължат усилията си за включване на децата в подобни инициативи, които насърчават пешеходния туризъм и здравословния начин на живот. Те вярват, че подобни активности развиват не само физическата устойчивост на младежите, но и тяхното уважение към природата и културното наследство на региона.

--
Маргарита Янева
Младши Експерт
Туристически информационен център - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини