От х:

Днес в x:

Самостоятелна изложба откри Тоска Запрянова в своята галерия

Изображение 1 от 6

    Много приятели, колеги и почитатели се събраха и разгледаха  творби на Тоска Запрянова на откритата в нейната галерия изложба "Живопис". Подредените картини са от няколко творчески периода. Сред ктях имаше познати мотиви, някои интерпретирани по нов начин. Впечатление направи букетът от картини с цветя – нещо съвсем ново.

    За да присъстват на събитието имаше гости дошли от далечна Варна, от Чирпан, Пловдив, Хасково и др.

    Откриването на изложбата Тоска повери на кмета на общината Николай Митков. Той сподели, че с радост е приел тази покана. „Тоска Запрянова е самобитен творец, който има отличаващ се стил“, каза кметът. Той ѝ пожела още много изложби, с които да популяризира името на Първомай и които да утвърдят града като място с много творчески личности. 

    Тоска благодари на всички присъстващи и сподели, че за един творец най-страшният момент е когато показва пред публиката своята работа. Тогава в него започват съмненията дали хората ще харесат творенията му. Тоска беше благодарна да усети подкрепата и възхищението на присъстващите.

    Тя получи много цветя, а колегите ѝ от секцията „Художници“ към читалище „Кирил и Методий“ ѝ подариха малко дръвче, което да символизира развитието и разнообразието в живота ѝ.

    Повече от 50 картини очакват желаещите да се насладят на тях през следващия месец в галерия „Тоска“.

    Теодора Кирякова

    Facebook коментари

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини