От х:

Днес в x:

Волейболната легенда Николай Иванов гостува в "Славейков" в Европейския ден на спорта в училище


Спорт и благотворителност в едно - 1000 лева за лечението на Таня Тончева от лимонада и рисунки
В Европейския ден на спорта в училище, честван тази година на 27 септември, в Средно училище "Петко Рачов Славейков" отново всички се включиха в мащабни масови спортни прояви. Училището за шампиони бе обявено за едно от най-активните в България в две поредни години от екипа на БГ Бъди активен, координатор за България на инициативата. 
Вече пета година СУ "Петко Рачов Славейков" неизменно участва в отбелязването на този ден с включване на всички ученици, учители, а също и родители. Празникът бе открит от директора Милко Багдасаров, който пожела много емоции, много усмивки, много игри, както винаги са успявали славейковци да отбележат този ден. Тази година в спортното събитие се включи един висок /не само на ръст/ гост - представител на поколение златни волейболисти, прославили България на световно ниво, основен разпределител и капитан на българския национален отбор по волейбол до 2004 г., играл в ЦСКА - София, Италия, Турция, Русия и Полша, старши треньор на националния отбор - известният волейболист Николай Иванов. Той сподели от сцената, че е силно впечатлен от това, което вижда в училището - пълен двор с ентусиазирани млади хора, желаещи да се занимават с всякакъв вид спорт. Сподели също, че има страхотни впечатления от Кърджали още от времето, когато е идвал на подготовка с ЦСКА в града край Арда. Пожела Кърджали отново да има отбор в Суперлигата на България, защото градът го заслужава, а в лицето на Милко Багдасаров това може да се случи. Призова децата и младежите на "Славейков" да слушат своите учители и треньори, защото те са хората, които им помагат да развият своя потенциал в която и да е сфера.  
Благодарност към ръководството на училището изрази и Михаела Делчева  – представител на останалите гости на събитието - 33-ма активисти от Клуба по водни и гребни спортове в тихи и бързи води „Преображение“, гр. Хасково, с които славейковци ще участват заедно в Четвъртата национална кампания „Има и по-добро решение“, финансирана от Националната програма за изпълнение на дейности по член 10а от Закона за хазарта на Министерството на младежта и спорта, като неформалното обучение ще се проведе в рамките на 4 дни в Националната гребна база по кану-каяк на язовир Кърджали.
Всъщност спортният ден в "Славейков" започна с упражнения за загряване и разтягане и флашмоб, ръководени от девойките от баскетболния отбор на училището. Последва демонстрация на малките каратисти  и изпълнение на динамична композиция по спортна аеробика от представители на клубовете при училището.
Всички дворове на най-голямото школо през целия ден бяха изпълнени със спортуващи деца и младежи. Самият Николай Иванов и директорът Милко Багдасаров изиграха демонстративен мач с отбора на училището по волейбол. Някои от класовете се отправиха на следобедни походи сред природата в различни направления, други тренираха на стрийтфитнес уредите, играха тенис на маса, футбол, баскетбол, народна топка, подвижни игри, народни танци - според възрастта и спортната подготовка.
В допълнение към спортните дейности младежите от Ученическия парламент се включиха с благотворителна продажба на домашно приготвена лимонада и рисунка на лице за най-малките. В края на деня младежите отчитат приход от 700 лева, които прибавят към събраните в края на миналата учебна година около 300 лева и така сумата, която определят да внесат по сметката за лечението на Таня Тончева, става 1000 лева. Следващата им акция ще бъде тематично парти в местно заведение, средствата от което ще бъдат за лечението на Рени Храмова. 
От училището за шампиони призовават всички деца и младежи да спортуват и да правят добро всеки ден! 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини