От х:

Днес в x:

Заявления за еднократна помощ за ученици се подават до 15 октомври

До 15 октовмри е срокът за подаване на заявления декларации за отпускане на еднократни помощи за ученици, записани в 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти и 8-ми клас.

Размерът на еднократната помощ е 300,00 лв. и се изплаща на два транша: 150,00 лв. след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът от 150,00 лв. в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството и при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

Родителите могат да се запознаят с условията за ползване на този вид помощи на страницата на Агенцията за социално подпомагане и посочения линк: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeynipomoshti/, както и да изтеглят заявлението - декларация.

Важно е да се отбележи, че в случаите в които са подадените вече заявления за деца записани в първи и осми клас и не е приложен удостоверителен документ от училището, заявленията ще бъдат обработени от дирекциите социално подпомагане след получаване на служебната информация от МОН в началото на м. октомври, и съответно изплатени след 15 октомври.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини