От х:

Днес в x:

Тестват Националната система за ранно предупреждение в Кърджали

Уведомяваме, че на 1-ви октомври 2024 г. от 11.00 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяването и системата BG-ALERT.

По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването (НСРПО) ще бъдат излъчени националните сигнали за тревога и край на тревогата. Проверката ще се осъществи на територията на градовете: Кърджали, Момчилград, Крумовград, Ардино и Джебел. Планирано е да бъдат включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване на яз. Кърджали и яз. Студен кладенец.

При провеждането на теста на Системата BG-ALERT ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация. Тестовите съобщения от BG-ALERT подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите на адрес: (https://bg-alert.bg/#/help/phone-settings )

Целта на тестовете е проверка на техническото състояние на системите  и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини