От х:

Днес в x:

Странни образи се появиха в партийните листи

Разнообразна палитра политици зарязаха партиите си и се впуснаха в ново приключение с други политически сили. Партиите привлякоха нови лица - някои твърде свежи, други - просто добре забравени.

Николай Цонев, бившият министър на отбраната, се е идентифицирал като водач на листа на коалицията около Доган в Пловдив. Цонев си има партия, която се казва „Нова алтернатива“, но сега е от Алианс за права и свободи.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи и зам.-председател на парламента Явор Хайтов е водач на две листи на Доган - в Перник и София 25. Тук нещата са малко по-ясни. Хайтов е земеделец, беше депутат от „Народен съюз“ и по едно време работеше рамо до рамо по земеделска линия с Румен Йончев, който сега е в основата на регистрацията на АПС. Всъщност, сега Йончев е председател, а Хайтов е зам.председател на Земеделски народен съюз.

Но не е ясно по каква линия точно бившият шеф на Гранична полиция Валери Григоров е водач на листа на АПС в Перник.

В листите на АПС за Благоевградско е Константинос Козас, син на пребитата бизнес дама Стефка Терзийска от Благоевград.  Тя посочи бившия си съпруг като поръчител на зверския побой, а синът й Козас организира тогава шествие в подкрепа на майка си в Благоевград срещу насилието над жени.

В листата е и ексобластният управител Муса Палев, който се бе отказал от активната политика, но сега отново се включва. Голямото завръщане може би е за депутата от Великото Народно събрание Ремзи Осман, който е втори в листата на Доган в Кърджали.

Депутатът от СДС Иво Цанев, който трайно се преориентира преди години към ДПС, сега вече трайно мина в лагера на Пеевски - той води листата на „ДПС-Ново начало“ във Враца. Преди Цанев водеше листа на ДПС в София област, но там вече е бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който е втори и в Бургас.

Голям шлем направиха БСП-Обединена левица, които привлякоха три звезди - конституционалистката Наталия Киселова, антиваксъра Атанас Мангъров и поборника срещу прайдовете Евгени Минчев. Мангъров е на неизбираемо място, Киселова и Минчев са съответно на 3-о и 4-о място, което означава, че и на тях ще им е трудно да влязат в парламента.

Виолета Комитова, ексрегионален министър и учредител на партия „Български възход“, се появи като водач на листа на партия „Морал, единство, чест“  (МЕЧ) на Радостин Василев в 24 МИР. Като загуби Комитова, „Български възход“ привлече Мариела Костадинова - олимпийската шампионка по спортна акробатика за младежи от игрите в Буенос Айрес през 2018 г. - тя е водач на листата на „Български Възход“ в Бургас

В Благоевградската листа на „Величие“ е Славчо Гургулеев - на предишния вот той беше кандидат от „Център“ на Васил Божков, чиято партия няма да участва в изборите.

Явор Хайтов се връща на сцената като партньор на Доган


Виолета Комитова вече не е пример за експремиера Стефан Янев, тя е в друга партия.


Евгени Минчев позира с лидера на „Възраждане“, но накрая бе привлечен от БСП.

 

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини