От х:

Днес в x:

Подпалиха автомобил в Димитровград, изгоряха 2, а трети е с щети

    Тази нощ към 4:00 часа пред блок №6 на ул. "Христо Г. Данов" пред ОУ "Алеко Константинов" е бил подпален автомобил Ауди на 47-годишна жена, живееща там.

    В инцидента напълно е изгорял подпаления автомобил, заедно с паркираното до него БМВ, собсвеност на млад мъж от същия блок. С щети е и Тойота, която също е била паркирана до избухналото в пламъци Ауди. Колата е с пръсната гума и обгорели пластмасови елементи.

    Двата немски автомобила са напълно унищожени. Според очевидци от района има видео записи от охранителни камери, които показват как в малките часове на денонощието мъж обикаля запаленото в последствие Ауди и вероятно го залива с гориво. След като извършителят е решил, че количеството запалителна течност е достатъчна, е "драснал клечката" и колата е избухнала в пламъци. По време на палежа, от охранителните камери се вижда, че самият подпалвач евентуално е пострадал, защото единия му ръкав се е запалил.

    След запалването злосторникът се е оттеглил спокойно в посока ул. "Ем. Станев", където и излязъл и извън обхвата на камерите, но със сигурност е регистриран и от други охранителни камери по маршрута си. По наша информация, полицията е иззела записите от охранителните камери и се води разследване.

    Според живущи в района, причината за подпалването явно е била любовна драма, но това са само слухове.

    Младият мъж, чиято кола (БМВ) е косвена жертва, разказа пред нас, че преди по-малко от месец му е изтекла застраховката Каско и решил, че не е нужно да я подновява. БМВ-то, въпреки че не е изгоряло до основи като Аудито, е с непоправими щети, като единствено от него е останал непокътнат предният двигателен отсек на автомобила. Собственикът на БМВ-то сподели пред нас, че години наред е събирал пари за колата, която е купил преди около 2-3 години за над 30 000 лева, а тя вече няма шансове да бъде върната към живот, а и заради изтеклото Каско няма да получи и обезщетение от застрахователите.

    Собственикът на Тойотата, която е пострадала най-малко от 3-те засегнати автомобила, се опитваше да смени изгорялата си гума, за да премести колата от мястото на инцидента.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хи
      Химената
      1 0
      14:19, 27 сеп 2024
      Как му изтече каското на това БМВ ? Сигурно е изтекло преди 3 години . Но няма страшно , след палеж не плаща никоя застраховка ! Не се ядосвай !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини