От х:

Днес в x:

Голямата интрига в Хасково е с колко Делян Пеевски ще бие АПС-то на Доган

Голямата интрига на парламентарния вот в Хасково на 27 октомври е свързана с това как ще се разпределят гласовете на бившето ДПС, пише в свой анализ Offnews.bg

На последните избори на 9 юни все още единното движение взе над 16 000 гласа и получи два мандата от града на Богородица. Сега залогът там е огромен. За първи път водач на листа ще е самият Делян Пеевски, което е достатъчно показателно.

Според запознати с нагласите в областта, лидерът на Новото начало е овладял огромната част от местните структури и със сигурност ще излезе победител срещу водача на конкурентната коалиция Алианс за права и свободи, който се казва Мюмюн Мюмюн.

Как точно ще се раздели депесарският вот е трудно да се прецени с точност. В Хасково досега ДПС и ГЕРБ на практика действаха като една и съща партия и винаги, когато се е налагало, движението наливаше гласове към партията на Бойко Борисов. Този вот сега обаче едва ли ще замине към ГЕРБ.

Делян Пеевски не е единственият политически лидер, който ще води листа в Хасково. Тук е и съпредседателят на ПП Асен Василев, който ще мери сили с бившия си съученик от Хасковската езикова гимназия Делян Добрев. 

Водач на Синя България в града е Цвета Кирилова, която преди години бе водеща на сутрешния блок на Нова телевизия.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Же
    Жеко
    6 -2
    08:34, 26 сеп 2024
    Осем партии ще вземат по един мандат.
  • 2
    Ян
    янко димитров
    3 -1
    10:02, 26 сеп 2024
    гласувай те за мен.
  • 3
    Ве
    весело
    25 -14
    10:05, 26 сеп 2024
    В Иран жените хвърлят хиджабите, тука ги слагат, в Германия почнаха да си проверяват по границата, тука ще влизаме в Шенгенл. Швеция, Англия избягаха от еврото €, Чехия също не иска евро, а ние искаме, това е положението, всичко правим терсене /на обратно/ и искаме да ни се получи-еми няма как!
    • Ин
      Информирай се...
      17 -10
      12:11, 26 сеп 2024
      ...малко.Български лев отдавна няма.Лева в момента е номинал и е вързан към еврото.Разликата е че сега плащаш на банката за превалутиране и чакаш като будала на границата за да влезеш в Гърция.
    • До
      до информирай се
      7 -8
      15:59, 26 сеп 2024
      бъркаш за лева, едно е валутен борд, друго е собствена национална валута, а ако си мислиш, че ако влезнем в шенген няма да чакаш на границата или направо ще я махнат пак бъркаш и още нещо-не ходя до Гърция, мисля че по-хубава от България няма, а ти може да идеш и на южния полюс, даже без дрехи, нали е юг
  • 4
    Цу
    ЦунКайУй
    16 -11
    11:32, 26 сеп 2024
    Я съм твърдо зад Пеевски няма да ходим на риба ще гласувам.После ще има гюбеци шалвари тюрбани и вазелин.Абе луд купон и Атаман кмет.Ново начало иес
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини