От х:

Днес в x:

Започват посещения и огледи в домакинствата за подмяна на старите отоплителни уреди с екологични

Започват посещения и огледи в домакинствата, кандидатствали за подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво с нови екологични системи, съобщиха от Община Хасково.

Това става във връзка с изпълнение на проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“, по приоритет 5 „Въздух” на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

Посещенията ще се извършат по реда на постъпване на заявленията и започват от 30 септември 2024 г. /понеделник/. Преди физическото посещение, кандидатите ще получат обаждане по телефон от експертите.

В екипите, извършващи огледите, ще бъде включен и служител на сектор КОРЗ в Община Хасково, а експертите ще се легитимират с карта, издадена от Община Хасково. Тази мярка е превантивна с цел предотвратяване на злоупотреби и измами от недобросъвестни лица. Община Хасково съветва гражданите да бъдат внимателни и да изискват от проверяващите да се легитимират.

Екипът ще направи физически оглед на сградата, на жилището и на използваните отоплителни устройства на твърдо гориво, за установяване на техническите параметри и валидиране приложимостта на заявения вид алтернативно отопление. Обследването на място включва попълване на технически карти за валидиране на декларираните данни при кандидатстването, както и консултация за приложимостта на заявения вид алтернативно отопление. След извършване на физическите огледи, ще започне поетапно подписване на договорите с одобрените кандидати за смяна на отоплителните устройства.

Община Хасково призовава собствениците на имоти, които са подали заявление за кандидатстване и са включени в графика за предстоящо посещение, да окажат съдействие на техническите екипи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини