От х:

Днес в x:

Контрабандни сексуални стимуланти заловиха на границата с Турция

Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните медикаменти са открити при три проверки на влизащи в страната превозни средства от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“. 
При един от случаите на 21.09.2024г. в 12, 40 часа на пункта пристига автобус с турска регистрация. В него пътували от Турция за Украйна шофьорът и 23-ма пътници, които заявили, че нямат нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в един от сандъците за съхранение, намиращ се над гумата от дясната страна на автобуса, са открити 4 пакета, съдържащи 100 опаковки -  писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа „Genotropin“.

В хода на проверката в другия сандък от лявата страна са открити още 20 опаковки с медикаменти във вид на инжекционни разтвори и таблетки с различно предназначение.
В същия ден, няколко часа по-късно в лек автомобил с българска регистрация са открити 215 опаковки с желе за орална употреба „Kamagra 100 mg“ - стимулант за полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент. Опаковките са били укрити в личния багаж на водача – български гражданин, който пътувал сам от Турция за България. 
При третия случай на 19.09.2024 г. митническите служители извършват щателна проверка на друг лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. В багажника, на мястото на резервната гума на автомобила, са открити  208 лекарствени продукта  - инсулинови писалки и таблетки с различно предназначение. 
Общото количество на задържаните фармацевтични продукти при трите случая е 543. На водачите на превозните средства – един турски и двама български граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини