От х:

Днес в x:

Русия за първи път използва китайски бронирани машини във войната с Украйна

Китайските бронирани машини Hushi вероятно са доставени през посредник от Африка

Руснаците са започнали да използват китайски бронирани машини във войната в Украйна.

По-специално, на 23 септември проруският Телеграм канал „Уголок Ситха“ публикува снимки на руски военни с китайска бронирана машина ZFB-05.

„Китайски бронирани машини Hushi в зоната на специалната военна операция“, гласи постът на Телеграм канала.

В същото време експертът на BILD по разузнаване от открити източници Юлиан Рьопке потвърждава автентичността на снимките, като отбелязва, че това е първото доказателство за използването на китайска военна техника в Украйна.

„Руската нашественическа армия за първи път използва китайски бронирани машини като ZFB-05 в Украйна. Китай отрича да е доставял това превозно средство. Съществуват обаче много африкански посредници, които Русия би могла да използва“, пише Рьопке.

По-рано беше съобщено, че Русия купува стотици единици китайски високопроходими автомобили за войната в Украйна. От ВСУ обясняват, че руснаците използват тези малки маневрени машини за доставка на личен състав през минни полета до мястото на бойните действия. Използването им е по-скоро по принуда и показва за пореден път огромните загуби на техника в руската армия. В Украйна ги наричат „китайските колички за голф“. Те са силно уязвими при атака с дронове, тъй като тези колички нямат броня. Така при удар на безпилотник шансовете за оцеляване на войниците вътре са нищожни.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини