От х:

Днес в x:

„Прокурор“ поискал 30 000 лева от старец, за да спаси дъщеря му от затвор

    Мним прокурор поискал от хасковлията Тодор Тодоров 30 000 лева, за да спаси дъщеря му от влизане в затвора, разказа измаменият пред Haskovo.net. За случая писахме по-рано днес, като публикацията може да видите тук.

    Обаждането било получено в 10:15 часа на 20 септември. „Първоначално чух гласа на дъщеря ми да плаче. След това започна да говори прокурорът Стефан Стефанов. Беше много убедителен“, каза 86-годишният мъж.

    Обяснили му, че дъщеря му е блъснала дете на пешеходна пътека и детето е починало. Семейството обаче било склонно да премълчи за трагедията, ако получат 30 000 лева кръвнина.

    „В противен случай дъщерята ти отива за дълго в затвора“, му казал измамникът. Тодор събрал всички пари, които имали вкъщи - 19 000 лева. Минути по-късно пред дома му на улица „Тимок“ в Хасково дошъл „сътрудник“ на прокурор Стефанов и взел парите.

    Тодор осъзнал, че е измамен и изпаднал в шок. Не след дълго дошъл полицай и му казал, че е жертва на измама, но за негово щастие измамниците вече са заловени.

    „Много съм благодарен на полицаите, че спасиха спестяванията ми. Постъпих глупаво, но измамниците бяха много убедителни. Заплашиха най-милото ми и успяха да ме заблудят“, казва още възрастният хасковлия. Той призовава всички потенциални жертви да не отговарят на непознати номера и да не се поддават на лъжите на измамниците.

    Целият разказ на измамения и спасен от полицаите Тодор Тодоров може да видите в прикаченото към статията видео. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини