От х:

Днес в x:

Детска ясла в Кърджали не работи,заради закононарушения на фирма близка до Хасан Азис

  Детска ясла в Кърджали не работи заради закононарушения,извършени от строителна фирма от обръча на бившия кмет Хасан Азис.Компетентните органи в момента проверяват изпълнителят на строително-монтажни работи фирма „Стилмет”.Има както административни,така и строителни нарушения,които не позволиха  детска ясла №5 да отвори врати на 15 септември,подчерта в изявление за медиите кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн.

  Градоначалникът представи пред журналисти сагата с детската ясла. На 17.11.2021 г.главният архтект на Кърджали издава разрешително за строеж №236.Предвидено е да се изгради пристройка и външен асансьор.Изпълнител е фирма „Стилмет”.На 21.07.2023 г. е издаден акт 10 за констатирана предаварийна ситуация.През лятото на тази година главния архитект издава акт за отстраняване на реденостите.Констатирани са съществени закононарушения.

Същевременно родители подават над 100 заявления за записване на деца в ясла №5.Приети са 60 деца,които да пускането на яслата в експлоатация са разпределени в яслени групи в целодневните детски градини в Кърджали.

 Кметът Ерол Мюмюн се извини на родителите за неудобствата.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини