От х:

Днес в x:

Фирмата, съхраняваща машините за вота, иска повече пари. Главчев зове да не ''взривява процеса''

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че и фирмата, която съхранява машините за вота, е поискала повече пари.

Той коментира предупреждението на „Сиела норма“ за опасност от неосъществяване на машинния вот. Премиерът призова, въпреки че има „търговски взаимоотношения между фирмите и ЦИК“, все пак фирмите „да не взривяват изборния процес“.

„Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени“, заяви премиерът.

Подчерта, че е право на търговците да искат подобряване на условията, но при договорите има две страни.

„Тук не смятам, че търговеците са ощетени по някакъв начин. Не мисля, че и „Сиела норма“ е ощетена по някакъв начин, но това са търговски взаимоотношения между ЦИК и търговци, в които изпълнителната власт няма как да се намеси. Не е казал, че ще ги изхвърли. Иска отново подобряване на условията. Аз се надявам, че ще се случи и търговците са български граждани, които са отговорни. Знаят, че ще взривят процеса, а не вярвам да поемат такава отговорност“, заяви Димитър Главчев, предаде БНР.

Удостоверяването на машините за гласуване ще бъде наблюдавано в Министерството на електронното управление.

По-рано днес бяха изтеглени номерата на 10 машини. Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че в залата за удостоверяване вече ще има и звук, за да бъде гарантирана прозрачността на изборите.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини