От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинение на 7 мъже за участие в ОПГ за търговия с ментета

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми седем души за участие в организирана престъпна група за държане с цел продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на притежателите, съобщиха от държавното обвинение. Това са мъже с инициалите Л.Ш. на 44 г., Г.Ш. на 74 г., А.Д. на 44 г., С.Д. на 46 г., Д.К. на 39 г., Д.З. на 45 г., и Р.И. на 51 г.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че през периода от месец юли 2023 г. до настоящия момент, на територията на област Хасково са се сговорили да вършат престъпления, за които е предвидено наказание за повече от 3 години затвор и чрез които се цели да се набави имотна облага.

Спрямо тях е повдигнато обвинение и за това, че към 16.09.2024 г. в Димитровград и ГКПП „Капитан Андреево“ в съучастие между извършител и помагачи, без съгласието на притежателите на изключителните права на различни световни търговски марки, ги използвали без правно основание в търговската дейност, като държали с цел продажбата и пускането на пазара на стоки, идентични на регистрираните марки.

По отношение на обвиняемите са взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер между 3000 и 5000 лв.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през ГКПП „Капитан Андреево“ от няколко лица, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, както чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми, така и чрез складове на едро, установени на територията на Димитровград и курортен комплекс „Слънчев бряг“.

В хода на операцията са проведени множество действия по разследването в няколко града – Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на 10 адреса, на 10 автомобила и 10 обиска на хора. Иззети са два леки автомобила, голямо количество артикули с логото на различни световни търговски марки, мобилни телефони и други предмети и вещи, имащи отношение към разследването.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини