От х:

Днес в x:

С танци децата от Основно училище "Иван Вазов" призоваха шофьорите да ги пазят на пътя

С атрактивен флашмоб ученици от Основно училище "Иван Вазов" в Смолян призоваха шофьорите да бъдат внимателни на пътя. Така те се включиха в Европейската седмица на мобилността и дадоха старт на кампанията си "Спри! Внимание! Премини!". Танцуващите деца заеха половината от платното за движение на централния булевард "България". Така те призоваха шофьорите да пазят децата на пътя.
Събитието бе организирано  съвместно с Областната дирекция на полицията дейност .
 Учениците от Основното училище още от първи клас се учат на безопасно движение. За това им помага изградената в двора площадка, с нарисувани улици, кръстовища и пътни знаци.
Директорът на училището Росица Лакудова каза пред еТВ, че площадката се използва интензивно и часовете  преминават в  интерактивна среда.. На площадката учениците учат правилата за движение на пътя в в часовете на класа, където са застъпени темите за безопасност на движението  
На шофьорите в спирани от полицаите автомобили ученици раздаваха флаери.
За Новините на еТВ  децата участващи в събитието,призоваха шофьорите да ги пазят на пътя. Училищната кампания "Спри! Внимание! Премини!" е част от Националната програма "Безопасност на движението по пътищата" на Министерство на образованието и науката.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини