От х:

Днес в x:

Ще има ли промяна в цените на винетките догодина

 Обмисля се да няма промяна в цените на винетките догодина, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройство  Виолета Коритарова - Касабова в Пловдив.

„Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина“, каза Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките.

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  „ВИЗИЯ 0“ или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение

„Българска браншова асоциация пътна безопасност“, служебният министър коментира и други актуални за региона теми.

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

„Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведохме среща в министерството с всички участници в процеса по проектиране и строителство, на която присъства и кметът на град Пловдив, имаше представители и от областната управа. Нашият ангажимент, който сме поели, е да има разрешително за строеж и то ще бъде факт тези дни, след което предстои неговото обнародване и ще дадем старт на обекта, който всички чакат досега“, съобщи Виолета Коритарова - Касабова.

Тя коментира също така и темата с камерите на ТОЛ системата, които ще подават информация за нарушителите на пътя. „Това е един от начините, който мислим, че ще бъде добър за въвеждане. Знаете, че има и необходимата законова предпоставка за това. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), където дефинираме именно „средна скорост“, за да може тя да бъде правоприлагана“, каза служебният министър.

По нейни думи системата би трябвало да може да стартира до края на 2024 година, но това зависи от приемането на законодателните промени.

„Засичането ще започне, когато бъде приет закон за изменение на ЗДвП, защото това е основа, на която камерите ще могат да правоприлагат“, допълни слъжебният министър на регионалното развитие и благоустройство.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини