От х:

Днес в x:

Писателят Александър Чобанов гостува в Регионалната библиотека в Смолян

Изображение 1 от 4
    При изключителен интерес премина организираната от Регионална библиотека "Николай Вранчев" среща – разговор с известния български писател, сценарист и смолянчанин Александър Чобанов. 
    Модератор на срещата беше председателят на читателски клуб "Небосклон" Кирил Асенов, който бе подготвил за госта много интересни въпроси.
    Поводът за срещата беше представяне романа на Александър Чобанов и Владимир Полеганов "Минало несвършено," вдъхновен от сериала "Отдел "Издирване".
    Отдел "Издирване" е един от най-награждаваните български сериали, а Александър Чобанов като негов сценарист възлага на своя приятел, също добре познат автор - Владимир Полеганов, да претвори сценария в роман. "За мен тази идея за миналото беше много любопитна, като градяхме целия сюжет на сериала, а сега Владо е успял да ѝ придаде някаква друга форма.  Ние затова се спряхме и на него като автор, защото аз го познавам още от първите му книги и сме работили заедно по някои сериали, и знам, че той има специфично отношение и към жанра, и към литературата като цяло.", сподели Александър Чобанов.
    Сценарият на успешния телевизионен сериал „Отдел "Издирване“ е написан след едногодишно  проучване, но всичко  започва от разговор с Росен Йорданов, криминален психолог и консултант на продукцията, след снимачен ден по друг един сериал – "Дяволското гърло". 
    В момента Александър Чобанов работи по нов сериал, който ще бъде екранизация по романа на Теодора Димова „Майките“.
    В края на срещата писателят и сценарист отговори на въпроси от публиката и даде автографи.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини