От х:

Днес в x:

Зеленски: Планът за победа на Украйна е напълно готов

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев е „напълно готов“ със своя „план за победа“ за прекратяване на войната с Русия, който по-рано съобщи, че ще обсъди с американския лидер Джо Байдън, предаде АФП.

„Днес можем да кажем, че нашият план за победа е напълно подготвен - по всички точки. Всичко е разработено. Най-важното сега е решимостта да го приложим“, заяви Зеленски в ежедневното си вечерно обръщение.

Миналата седмица украинският лидер заяви, че планира да обсъди плана с Байдън през този месец.

Нахлуването на Русия в Украйна се проточи повече от 30 месеца и изявлението на Зеленски дойде в момент, когато Украйна контролира части от руската област Курск и когато Москва настъпва в Източна Украйна.

Зеленски добави, че „не може да има никаква алтернатива на мира, замразяване на войната или други манипулации, които просто ще преместят руската агресия на друг етап. Нуждаем се от надеждна и трайна сигурност за Украйна, а оттам и за цяла Европа.“

Той отново акцентира върху намерение да организира още една международна среща на върха за мир, на която да изложи своето виждане за прекратяване на войната през ноември и на която ще бъде поканена и Русия.

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини