От х:

Днес в x:

След пейджърите в Ливан започнаха да експлодират и радиостанции

В Ливан след масираната детонация вчера на хиляди пейджъри в Ливан са убити най-малко 12 души, а близо 3000 са ранени, включително множество бойци на Хизбула. Ранен е и иранският посланик в Бейрут, припомня АРД. Експлозии на пейджъри имаше и в Сирия, където действат Хизбула и други приближени до Иран милиции. Днес са започнали да избухват и други комуникационни устройства съобщава РИА Новости.

"В различни райони на Ливан комуникационните устройства, използвани от членовете на движението "Хизбула", различни от пейджърите, които се взривиха преди по-малко от 24 часа, избухнаха", каза събеседникът на агенцията.

Според телевизионния канал Al-Jadid една от експлозиите е била чута в района на южните предградия Бейрут, където се състоя погребението на четирима бойци на Хизбула. В социалните мрежи са се появили и видеоклипове на пожари в жилищни сгради и автомобили в южните предградия на ливанската столица и селища в южната част на страната. Съобщава се, че причината за пожарите са експлозиите на комуникационни устройства.
Според "Ал-Нахар", този път избухват радиостанциите, които "Хизбула" закупила почти едновременно с пейджърите, преди около пет месеца. Според портала Axios израелските разузнавателни служби предварително са заложили взривни устройства в тях и са ги изпратили на ливанското движение. Отбелязва се, че тези радиостанции е трябвало да бъдат използвани от Хизбула по време на войната с Израел.
Според последните данни, предоставени от местните медии, трима души са станали жертви на нови експлозии, повече от 20 са ранени. Жертвите са откарани в болници в Бейрут, Южен Ливан и долината Бекаа в източната част на страната.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини