От х:

Днес в x:

Пак се запали локомотив край Чирпан

Влакът от София за Варна през Пловдив закъснява с над два часа

Локомотив на влак със 120 души, пътуващ от София за Варна, се запали край Чирпан. За щастие, пострадали няма, но влакът закъснява с над два часа и закъснението му се увеличава.

Новината дойде от община Чирпан, която на профила си във „Фейсбук“ обяви в телеграфен стил: „Пожар на локомотива спря влака София-Варна до Чирпан. Пътниците - невредими“. Кметът Ивайло Крачолов допълва, че има материални щети по локомотива. Крачолов и зам.-кмета Светла Дончева веднага отидоха на гарата, за да предложат помощ и подкрепа от страна на общината.
Локомотивът е част от композицията, пътуваща по линията София-Варна. Във влака са пътували 120 човека, които ще бъдат превозени до Стара Загора, допълни кметът. Вероятно става дума за влак БВ8651, който пътува до Варна по южната линия - през Пловдив. Той тръгва в 10:00 ч. от София, минава през Пазарджик, Пловдив, Чирпан, Стара Загора, Ямбол, Карнобат и тръгва на север към Варна през Повеляново и Белослав. По разписание пристига във Варна 19:00 ч., но сега се чака най-рано в 21:01 ч., а към 16:19 ч. закъснението вече беше два часа и 15 минути. На този влак, както и на пътуващия в обратна посока, бяха сложени германски вагони, каквито от началото на лятото има по някои влакове по маршрута София-Бургас.

Пожар в локомотив на движещ се влак с пътници имаше на 26 август, отново в близост до Чирпан.

 

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини