От х:

Днес в x:

Русия пусна за международно издирване групата „Пуси Райът“

Не са обявени официално обвиненията срещу тях

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за международно издирване членовете на групата „Пуси Райът“ Олга Борисова, Диана Буркот, Алина Петрова, Тасо Плетнер и Мария Альохина, съобщава „Дойче Веле“. Не са обявени официално обвиненията срещу тях.

Групата, която отдавна организира в цял свят събития против режима на Путин, отдавна е обект на преследване в Русия. Досега ги издирваха федералните власти, това е първото обявяване за международно търсене.

В момента „Пуси Райът“ са на турне, наречено „Riot days“ – концерти по книгата на Альохина. То включва изложби и пърформанси, приходите от които отиват за възстановянане на детската болница „Охматдет“ в Киев, разрушена от руска ракета на 8 юли. Досега са събрани над 150 хиляди евро.

Групата е създадена през 2011 г. Повечето събития, организирани от „Пуси Райът“, са директно противопоставяне на режима в Русия. През април в Пинакотеката в Мюнхен бе проведена тяхна протестна акция, в която бе вандализиран портрет на Путин. През юли артгрупата проведе акция под мотото „Вбесява“ пред сградата на Новата национална галерия в Берлин, която посвети на политическите затворници и пострадалите от диктатури.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини