От х:

Днес в x:

Започна ремонт на детска градина „Зорница“ в Хасково за 1.7 млн. лв.

    Започна дългоочакваният ремонт на хасковската детска градина №3 „Зорница“. Сградата край улица „Св. св. Кирил и Методий“ функционира от около 70 години и досега не беше правен мащабен ремонт.

    Днес бе даден официален старт на ремонтните дейности, които се изпълняват по проект на Община Хасково по Плана за възстановяване и устойчивост за модернизация на образователната среда. Подробности даде кметът Станислав Дечев. Той заяви, че с ремонта ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност – пълна топлоизолация отвън, на пода, тавана и покрива, включително и изграждане на малка фотоволтаична централа, която ще осигури допълнително енергия. Ще бъде направена пристройка, в която ще може да се обучава още една група деца. Ще има асансьор и оформяне на дворното пространство. Дейностите ще продължат 312 дни. „Така ще имаме една съвременна нова детска градина“, каза градоначалникът. Той допълни, че се надява всичко да бъде направено в срок за децата на Хасково.

    Стойността на проекта е за 1 700 000 лева. Дейностите ще бъде изпълнени от „ТЕХ проект“ ДЗЗД Пловдив.

    Временно изпълняващата длъжността директор на детската градина Красимира Стоева заяви, че стартът на ремонта е един дългоочакван момент и са радостни от този факт. „Благодарение на политиката на Община Хасково за обновяване на образователната среда тази сграда ще придобие един съвременен нов облик и по този начин ще се постигне по-качествен образователен процес в детската градина за децата и персонала“, каза Стоева. Тя уточни, че от 12 август записаните в сградата 136 деца са преместени в другата сграда – „Незабравка“ на улица „Добруджа“, където общо се възпитават общо 236 деца.

    В детската градина има вътрешен басейн, който не функционира от години. Проектът обаче не включва ремонт на съоръжението. Кметът Станислав Дечев обясни, че това не е рентабилно, тъй като има закрит общински басейн, който може да се използва от децата. Той поясни, че закрит функциониращ басейн има в детска градина №10 в центъра на града, чиято поддръжка е скъпа и от учебното заведение искали по 20 000 лева годишно от Община Хасково за покриване на разходите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      12
      123
      22 -1
      14:08, 18 сеп 2024
      Ремонтът ще продължи 312 дни, а ще имаме градина след 35 месеца (3 години)???
      Ко става?
    • 2
      Гр
      Гражданин
      15 -4
      15:15, 18 сеп 2024
      Децата намаляват , все по-малко деца има те тръгнали ремонти да правят. Няма хора в града вече
      • Вс
        Всъщност...
        1 -8
        16:39, 18 сеп 2024
        ..това изобщо не е вярно.Коефициента на раждаемост... Виж коментара
    • 3
      Вс
      Всъщност въобще
      5 0
      20:41, 18 сеп 2024
      За какво говорим , няма деца разбира се щом децата ни се прибират в само едната сграда на тази градина!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини