От х:

Днес в x:

Кактусовата градина в Маракеш се превърна в най-голямата в Африка

Тя включва повече от 150 различни вида растения

Градина с кактуси в Маракеш се превърна в една от най-големите по рода си в Африка. Тя носи името на своя германски основател д-р Ханс Тийман.  

През 60-те години Тийман занася семена и растения от родната си Германия в Мароко. Той ги засажда в Маракеш, където открива почва и климат, подходящи за благоприятното им развитие. Основана през 1964 г., градината се заражда от ограничен брой растения, но с течение на времето се разраства значително.

Сега градината „Кактус Тийман“ включва повече от 150 различни вида кактуси. Според учените този вид растения са важни елементи в пустинните екосистеми и представляват източник на храна и вода за флората и фауната.

„Кактусите не са само красиви растения във вашата градина, дават и плодове. Те могат да се използват за различни цели - за масло, разкрасяване, грижа за кожата, а също така някои са ядливи като плод. Но най-важното е, че при този все по-променящ се климат кактусите могат да бъдат като едно ново палмово дърво в Маракеш“, посочва управителят на градината Магдалена Тийман.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини