От х:

Днес в x:

Достойно представяне на първомайските бадминтонисти на европейското до 15 години

Състезатели до 15 години на КФВС „Атлет“ и техният треньор Илиян Кръстев записаха нова страница в историята на българския бадминтон.

Не за пръв път национална селекция участва на Европейско първенство в тази възрастова група, но първомайските бадминтонисти записаха победи срещу тежки противници, като от повечето до сега са губили. Въпреки, че спортистите не успяха да достигнат до медал, те постигнаха 13 победи над свои връстници от Стария континент.  

От първомайските „атлети“ Георги Рупцов се класира 5-ти в единичното след страхотна игра. Освен него участваха още: Елена Попиванова, на която се наложи да играе с контузия; Симай Мехмедова и  Стилиян Нановски се представиха на ниво в състезанието за смесени двойки.

Разбор на участието направи треньорът Илиян Кръстев: „Щастлив ме прави фактът, че стояхме равностойно на първата мъжка двойка на Дания, на първата женска двойка на Франция. Стигнахме до контрагейм с първата ракета на Англия, победите над смесени двойки англичани, германци и украинци. За съжаление контузията на Ели я лиши от високи резултати в състезанието на единично девойки.

От федерацията поздравиха треньорите и клубовете на участвалите деца и  тези , които не успяха да се класират за ЕП , но бяха с отбора по лагерите и турнирите.

Българската федерация по бадминтон осигури всичко необходимо през 6-те месеца подготовка, включително два лагера в Първомай, София и Естония и участието на няколко международни турнири.

Повече от всякога мотивирани започват състезатели и треньори новия сезон. Клубът в Първомай записва нови желаещи. Подчертават се ползите от тренирането на бадминтон като гъвкавост, ловкост съобразителност, развиването на много качества и дори създаване на среда на приятелство и екипност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини