От х:

Днес в x:

Две пристройки към ДГ „Чайка” и ДГ „Щастие” за 100 деца откри кметът Ерол Мюмюн, стойността на инвестицията с общинско участие е за 3 655 000 лева

Днес кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и екипът му откриха две нови придобивки за две от детските градини в Кърджали, с което се откри и новата учебна година в детските заведения. Те прерязаха лентата на втора сграда - пристройка към ДГ „Чайка” и пристройка към ДГ „Щастие”, а капацитетът на детските заведения се увеличи със 4 групи за общо 100 деца.

Стойността на инвестицията за двете детски градини е за над 3 655 000 лева с общинско участие, а безвъзмездното финансиране е по Националната програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022г.” на Министерството на образованието и науката.

Стойността на финансирането за изграждане на пристройката в ДГ „Чайка“ е в размер на 780 000 от държавата, 967 000 са осигурени от общинската хазна.

За новоизградената пристройка в ДГ „Щастие“ осигурените от МОН средства са 780 000 лева. Общината съфинансира със сума в размер на 1 128 000 лева.

230 деца и техните учители посрещнаха кмета е екипът му в двора на ДГ „Чайка”. Ерол Мюмюн беше придружаван от заместник-кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, председателят на Общинския съвет Мухаррем Мухаррем, специалисти от общинската администрация. Сред официалните гости на тържеството бяха началникът на Регионалното управление на образованието Ангелина Костова, директорът на РЗИ Кърджали д-р Виктор Кирчев, представители на строителите.Тук бяха и директори на детски заведения в Кърджали, сред които и дългогодишният директор на детската градина  Фатме Мустафа.

Тържеството откри кметът Ерол Мюмюн. „За мен днес е един щастлив ден, защото имаме удоволствието да открием една модерна сграда, с модерни съоръжения, за още 50 деца. Този проект е финансиран с близо един милион лева от община Кърджали. Тук искам да благодаря на фирмата изпълнител за изключителния професионализъм при изпълнението на обекта. С този акт ние разрешаваме един наболял дългогодишен проблем, свързан с числеността на децата по групите. Сега нашите деца ще имат възможност да провеждат занятия в модерни условия, така че да бъдат обгрижвани подобаващо”, каза кметът Ерол Мюмюн в приветствието си.  Той отново подчерта, че децата на Кърджали са основен приоритет политиката на общината, водена от новото общинско ръководство. 

Приветствие към присъстващите поднесе началникът на РУО Ангелина Костова. Директорът на ДГ „Чайка” Весела Ганева също поздрави децата и техните учители с началото на новата учебна година и новата пристройка.

Кметът раздаде много подаръци на децата от ДГ „Чайка”. Същото той направи и в ДГ „Щастие”, където също бе открита новата пристройка за още две групи с общо 50 деца.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Снимка:еТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини