От х:

Днес в x:

Консултациите за състав на СИК продължиха едва 6 минути

    Само 6 минути, половината от които прекарани в запознаване с документи, бяха достатъчни на представителите на политическите партии в Хасково да не се разберат за състава на секционните избирателни комисии.

    БСП и „Възраждане“ поискаха председател на СИК номер 1 в квартал „Бадема“ и никой не отстъпи. Така консултациите бяха прекратени. Краткото заседание обаче не беше пречка Фариз Сербест от формацията с председател Джевдет Чакъров и почетен председател Ахмед Доган да повдигне въпроса кой е легитимният представител на ДПС на консултациите. Йоджан Мехмед от ДПС - Ново начало с председател Делян Пеевски отговори лаконично, че такъв въпрос не съществува и е ясно кой е ДПС от представените документи. Веднага след това заседанието беше закрито.

    Преди това стана ясно, че РИК вече е разпределила местата в секциите на територията на Община Хасково. ГЕРБ-СДС получава 376 членове на СИК, ПП-ДБ ще има 216, „Възраждане“ ще бъде с 210. „БСП за България“ и „Има такъв народ“ получават по 149 представители.

    Секционните избирателни комисии в Община Хасково ще бъдат общо 149, от които 111 в града и 38 в селата. 

     
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини