От х:

Днес в x:

Нови правила при шофьорските курсове: Електронни системи заменят хартиените учебни картони

Чрез приложение автоинструкторите ще могат да попълват подробна информация за курсистите

Хартиените учебни картони за кормуване отстъпват на електронните системи. Съгласно новата наредба инструкторите ще отбелязват началото на обучителния час и упражненията, а курсистите ще потвърждват готовността си да започнат. В края на всеки урок системата ще отразява дали е отработено планираното упражнение, колко са изминатите километри и каква е развитата скорост.

Привържениците на промените твърдят, че е публична тайна, че много млади шофьори не са напускали населеното място по време на курса, не са развивали скорост над 20 км/ч и не са използвали трета предавка.

„В картона на курсиста инструкторът може да посочи, каквото реши. По задание на Министерството на транспорта трябваше да се направи анализ и да се създаде приложение. То вече съществува. В него, след края на часа, се запазва информацията и родителите на курсиста може да видят по кои улици е шофирано, минималната и максималната скорост, както и времето, за което е проведено шофирането – началото и края на часа, както и дали е градско или извънградско“, коментира в ефира на „Здравей, България“ автоинструкторът Петър Вутов.

По негови думи в писмената справка може да се отбележи, че курсистът е шофирал, но не и друга подробна информация.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини